pinterest  facebook  twitter  instagram

Nέα

Κοινό Πρόγραμμα Δράσης Ελλάδας - Ρωσίας στον τουρισμό για την περίοδο 2013-2015

17 Οκτωβρίου Trichonida Travel

Κοινό Πρόγραμμα Δράσης στον τομέα του Τουρισμού για την περίοδο 2013-2015 υπέγραψαν χθες στη Μόσχα, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού κ. Aleksandr Radkov και τον αναπληρωτή επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού κ. Evgeniy Pisarevskiy. Παρόντες στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς ήταν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης, η πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα κα Δανάη Κουμανάκου και ο κ.Νίκος Σιγάλας, διπλωματικός σύμβουλος της υπουργού Τουρισμού.



Το Κοινό Πρόγραμμα  Δράσης περιλαμβάνει: 

  • Ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα του μάρκετινγκ και των ειδικών μορφών τουρισμού, καθώς  και ενθάρρυνση διοργάνωσης αμοιβαίων ταξιδιών γνωριμίας -με τις χώρες-  και ενημέρωσης για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες.
  • Ενθάρρυνση της συνεργασίας στους  τομείς της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του προσωπικού, που απασχολείται στον ξενοδοχειακό κλάδο και  ανταλλαγή πληροφόρησης στον τομέα της τουριστικής νομοθεσίας.
  • Προώθηση στον τομέα των  επενδύσεων πρακτικών και πληροφόρησης σε ό,τι αφορά στο πεδίο των έργων τουριστικών επενδύσεων και ενδυνάμωση της συνεργασίας σε διοικητικό επίπεδο, μέσω των αντίστοιχων αρμόδιων τμημάτων.



Κατά τη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού με τους Ρώσους αξιωματούχους συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που απασχολούν σε τουριστικό επίπεδο τις δύο χώρες, όπως το θέμα των θεωρήσεων τουριστικής βίζας. Η υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης βίζας, με απώτερο στόχο την κατάργηση της. Επισήμανε ωστόσο, ότι για το θέμα αυτό η Ελλάδα θα συνεργαστεί με τους εταίρους της στην Ε.Ε. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη σοβαρή δουλειά των προξενικών αρχών, στο θέμα της χορήγησης βίζας.

Πηγή: http://traveldailynews.gr