pinterest  facebook  twitter  instagram

ΡΩΜΗ  


Πού θα πάμε;

 


- Ιστορική - Γοητευτική - Ρομαντική - Φινετσάτη !


 


Ανακαλύψτε μαζί μας την #ΡΩΜΗ, σε μια μοναδική 4ημερη αεροπορική εκδρομή από 8-11 Νοεμβρίου!


 


Πρόγραμμα Εκδρομής

4ημερη εκδρομή στην ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ |8-11 Νοεμβρίου 2018


Πρόγραμμα εκδρομής


1η μέρα 8/11/2018: Αγρίνιο - Αθήνα – Ρώμη


03:00 αναχώρηση από το Αγρίνιο (Παλαιός Σταθμός Τρένων) με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» των Αθηνών, για την προγραμματισμένη πτήση μας με την Aegean Airlines για την Ρώμη στις 08:50 (διάρκεια πτήσης 2 ώρες). Άφιξη στο αεροδρόμιο Fiumicino, παραλαβή αποσκευών και επιβίβαση στο λεωφορείο μας με προορισμό το κέντρο της «Αιώνιας Πόλης». Από εκεί αναχωρούμε για την πρώτη γνωριμία μας με την πόλη της Ρώμης. Αφού θαυμάσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί απόγευμα ελεύθερο για βόλτες, περιηγήσεις, καφέ, φαγητό.


2η μέρα 9/11/2018: Ρώμη (ξενάγηση πόλης)


Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ξενάγησή μας στην «Αιώνια Πόλη». Πρώτος μας σταθμός η πλατεία Ισπανίας (Piazza Di Spagna), ένα από τα ομορφότερα σημεία της Ρώμης. Εκεί συναντά κανείς την γαλλική εκκλησία TrinitadeiMonti, καθώς και τα περίφημα Ισπανικά Σκαλιά. Στο τέλος των σκαλοπατιών θα δούμε την Fontana della Barcaccia, το διάσημο συντριβάνι σχεδιασμένο από τον Ιταλό καλλιτέχνη Πιέτρο Μπερνίνι. Συνεχίζουμε για την Via Condotti, τον δρόμο που στεγάζει τις μπουτίκ των μεγαλύτερων οίκων μόδας, κάνοντας σύντομη στάση στο Caffe Greco, το πιο ιστορικό καφέ της ιταλικής πρωτεύουσας, σημείο συνάντησης σπουδαίων προσωπικοτήτων των τεχνών και των γραμμάτων. Συνεχίζουμε ακολουθώντας τον εμπορικότερο δρόμο της Ρώμης, την ViaDelCorso προς την περίφημη Fontana Di Trevi. Πρόκειται για το διασημότερο συντριβάνι της πόλης που κοσμείται από εντυπωσιακές παραστάσεις, όπως το άγαλμα του Ποσειδώνα στο κέντρο της πρόσοψης. Κάνουμε μια ευχή ρίχνοντας το κέρμα μας και συνεχίζουμε για για την Piazza Venezia, όπου θα δούμε το Palazzo Venezia και θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό Εθνικό Μνημείο VittorioEmanueleII, χτισμένο από λευκό μάρμαρο το 1885. Συνεχίζουμε για την Αρχαία Ρώμη για να επισκεφθούμε το εντυπωσιακότερο ίσως κτίριο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, το Κολοσσαίο (εισιτήριο 12 ευρώ). Η σημερινή μας ημέρα ολοκληρώνεται με την περιήγησή μας στην Αρχαία Αγορά, το μέρος όπου χτυπούσε η καρδιά της Αρχαίας Ρώμης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.


3η μέρα: 10/11/2018 Ρώμη (ξενάγηση πόλης)


Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα μουσεία του Βατικανό, που ξεχωρίζουν για την πλούσια συλλογή γλυπτών και διάσημων έργων τέχνης από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Κατά την περιήγησή μας δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την Πινακοθήκη του Μουσείου με έργα του Ραφαήλ και του Καραβάτζιο καθώς και άλλων αξιόλογων ζωγράφων, καταλήγοντας στο σπουδαίο έργο του Μιχαήλ Άγγελου, την περίφημη CapellaSistina. Εξερχόμενοι από το Μουσείο θα επισκεφθούμε την πλατεία του Βατικανό, που σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα και γλύπτη Τζιαν Λορέντσο Μπερνίνι. Αφού επισκεφθούμε την μεγαλοπρεπή εκκλησία του Αγίου Πέτρου, συνεχίζουμε την περιήγησή μας προς την Μεσαιωνική Ρώμη διασχίζοντας την PonteSant'Angelo, μια από τις ομορφότερες γέφυρες του Tίβερη. Στην διαδρομή μας θα δούμε μεταξύ άλλων, το κάστρο SantAngeloκαθώς και το κτίριο που στεγάζει το Δικαστικό Μέγαρο της Ρώμης. Επόμενος προορισμός μας η Piazza Navona, μια από τις πιο γνωστές πλατείες της Ρώμης, περιτριγυρισμένη από όμορφα κτίρια, συντριβάνια και υπαίθριους καλλιτέχνες που δίνουν έναν ιδιαίτερο τόνο στην ήδη ζωντανή ατμόσφαιρα. Συνεχίζουμε για το Πάνθεον, το μεγαλύτερο θρησκευτικό ρωμαϊκό μνημείο που έχει διασωθεί έως σήμερα.. Τελευταία επίσκεψη της σημερινής μας ημέρας είναι η εκκλησία του Αγίου Ιγνατίου, όπου θα θαυμάσουμε τις υπέροχες τοιχογραφίες που διαθέτει αυτός ο μπαρόκ ναός. Απόγευμα ελεύθερο.


4η μέρα 11/11/2018: Ρώμη – Αθήνα - Αγρίνιο


Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η σημερινή μας ημέρα περιλαμβάνει ελεύθερο χρόνο για περιηγήση και προσωπικές επισκέψεις μέχρι την προκαθορισμένη ώρα αναχώρησης. Μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στην Piazza del Popolo και να κάνετε την βόλτα σας στο πάρκο τέχνης Villa Borghese, το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Ρώμης που ξεχωρίζει για τα συντριβάνια, τις λιμνούλες και τα μουσεία που διαθέτει. Κατηφορίστε την αριστοκρατική Via Venetoκαι περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της αιώνιας Πόλης. Εναλλακτικά επισκεφθείτε τον λόφο Τζιανίκολο και θαυμάστε πανοραμικά την Ρώμη πριν κάνετε την βόλτα σας στην περιοχή Trastevere, μια από πιο ενδιαφέρουσες γωνιές της Ρώμης. Οι λιθόστρωτοι δρόμοι, οι κισσοί που σκεπάζουν τα κτίρια και τα υπαίθρια καφέ θα κάνουν την επίσκεψή σας ξεχωριστή. Ωρα 14:30 συγκέντρωση στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Fiumicino. Πτήση ώρα 17:25 με την Aegean Airlines για την Αθήνα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στο Αγρίνιο με σύντομη στάση καθ’οδόν.


Τέλος του προγράμματος


Τιμή εισιτηρίου: 430ευρώ


Σημείωση: Η σειρά των ξεναγήσεων είναι πιθανόν να διαφοροποιηθεί για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος


Περιλαμβάνει:



  • Μεταφορά Αγρίνιο – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος– Αγρίνιο

  • Μεταφορά από το αεροδρόμιο Fiumicino- ξενοδοχείο - αεροδρόμιο Fiumicino

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα με την AegeanAirlines

  • Αποσκευή 23 κιλών ανά επιβάτη

  • Φόροι αεροδρομίου

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο Diplomatic με πρωινό

  • Ξεναγήσεις στην Ρώμη όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

  • Συνοδό του γραφείου μας

  • Check point


Δεν περιλαμβάνει:



  • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

  • Δημοτικός φόρος Ρώμης


Πτήσεις (Aegean Airlines)


ATH – FCO 08:50  - 09:50


FCO – ATH 17:25 - 20:25


Για την είσοδο στα Μουσείο του Βατικανό απαιτείται η προαγορά του εισιτηρίου για την αποφυγή ουράς (20 ευρώ)


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

 Περιλαμβάνει:



  • Μεταφορά Αγρίνιο – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος– Αγρίνιο

  • Μεταφορά από το αεροδρόμιο Fiumicino- ξενοδοχείο - αεροδρόμιο Fiumicino

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα με την AegeanAirlines

  • Αποσκευή 23 κιλών ανά επιβάτη

  • Φόροι αεροδρομίου

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο Diplomatic με πρωινό

  • Ξεναγήσεις στην Ρώμη όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

  • Συνοδό του γραφείου μας

  • Check point


Δεν περιλαμβάνει:



  • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

  • Δημοτικός φόρος Ρώμης