pinterest  facebook  twitter  instagram

Κύθηρα  


Πού θα πάμε;

Τα Κύθηρα βρίσκονται στην είσοδο του Λακωνικού κόλπου, εκεί που σμίγει η Δύση με την Ανατολή στη Μεσόγειο. Διατηρούν έντονη την αυθεντική νησιώτικη φυσιογνωμία τους, με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική να κυριαρχεί στους περισσότερους οικισμούς του νησιού, με τις βυζαντινές εκκλησίες και το ενετικό κάστρο που δεσπόζει στο λόφο πάνω από τη Χώρα.


Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα, Παρασκευή 30/06/17: Αγρίνιο – Νεάπολη - Κύθηρα


05:30 αναχώρηση από το Αγρίνιο με προορισμό τη Νεάπολη Λακωνίας, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για τα όμορφα Κύθηρα. Στη διαδρομή μας θα πραγματοποιήσουμε σύντομες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.  Άφιξη στη Νεάπολη, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτες και μεσημεριανό φαγητό. Επιβίβαση στο πλοίο και ώρα 14:00 απόπλους για το όμορφο νησί των Κυθήρων. Το πλοίο δένει στο βασικότερο λιμάνι των Κυθήρων, το γραφικό Διακόφτι, απ’όπου ξεκινάει και η περιήγησή μας στο νησί. Επιβίβαση στο λεωφορείο για την πρώτη μας επίσκεψη, την Αγία Μόνη, μοναστήρι χτισμένο σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του νησιού. Αφού προσκυνήσουμε και απολαύσουμε τη θέα που προσφέρει η τοποθεσία, αναχωρούμε για το  βορειανατολικό τμήμα του νησιού και το παραθαλάσσιο χωριό της Αγίας Πελαγίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (VenardosHotel).  Χρόνος ελεύθερος για βραδινούς περιπάτους. Διανυκτέρευση.


2η μέρα, Σάββατο 01/07/17: Κύθηρα


Πρωινό και αναχώρηση για τη δυτική πλευρά του νησιού, την περιοχή των Μυρτιδίων, όπου βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα των Κυθήρων, η  Ιερά Μονή Της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.  Η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιμότερο κειμήλιο του νησιού και είναι η προστάτιδα των απανταχού Κυθηρίων. Προσκύνημα και χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στους χώρους της Μονής. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του νησιού τη Χώρα. Περίπατος στα γραφικά στενά και βόλτα στο ενετικό φρούριο με τη μαγευτική θέα στα τρία Πελάγη, στο νησάκι Χύτρα και στα Αντικύθηρα. Επιστροφή στην πλατεία του χωριού για καφέ. Αναχώρηση για το παραθαλάσσιο Καψάλι μόλις 3 χιλιόμετρα πιο κάτω , όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το απόγευμα  θα επισκεφθούμε το καταπράσινο χωριό Μυλοπόταμο με τα πολλά νερά και το φημισμένο «Καταρράκτη της Φόνισσας». Εκεί θα έχουμε χρόνο για βόλτα  στον καταρράκτη και για καφέ στην πλατεία του χωριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


3η μέρα, Κυριακή 02/07/17:  Κύθηρα - Νεάπολη – Αγρίνιο


Πρωινό και αναχώρηση για το κεφαλοχώρι του νησιού, τον Ποταμό.  Αφού περιηγηθούμε στο χωριό, συνεχίζουμε για επίσκεψη – προσκύνημα στη Μονή του Αγίου Θεοδώρου, πολιούχο του νησιού, ο οποίος μόνασε εκεί τον 10ο αιώνα προερχόμενος από την Κορώνη της Μεσσηνίας. Στη μονή φυλάσσεται η Κάρα του Αγίου. Συνεχίζουμε για τον γραφικό Αβλέμονα, όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή στο λιμάνι και ώρα 15:00, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για την Νεάπολη. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ.


Τέλος του προγράμματος


Τιμή κατ’ άτομο: 135 ευρώ


Διαφορά μονόκλινου δωματίου: +30 ευρώ


Περιλαμβάνει:



  • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Δυο διαν/σεις στο ξενοδοχείο Venardos Hotel στην Αγία Πελαγία με πρωινό

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Νεάπολη-Κύθηρα-Νεάπολη στην οικονομική θέση

  • Συνοδό του γραφείου μας


Δεν περιλαμβάνει:



  • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

  • Εισόδους σε μουσεία κ& αρχαιολογικούς χώρους


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνει:



  • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Δυο διαν/σεις στο ξενοδοχείο VenardosHotel στην Αγία Πελαγία με πρωινό

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Νεάπολη-Κύθηρα-Νεάπολη στην οικονομική θέση

  • Συνοδό του γραφείου μας


Δεν περιλαμβάνει:



  • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

  • Εισόδους σε μουσεία κ& αρχαιολογικούς χώρους