pinterest  facebook  twitter  instagram

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ  


Πού θα πάμε;

Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους: "Τάμα ζωής, στα Βήματα Ιησού" 


Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Πέμπτη 11/07/19, Αγρίνιο – Αθήνα- Ιεροσόλυμα- Βηθλεέμ


Αναχώρηση από Αγρίνιο ώρα 02:00 πμ για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος των Αθηνών.  Παράδοση αποσκευών και πτήση με την Aegean Airlines για το Τελ Αβίβ στις 07:30 πμ. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion μετά από μια ώρα και σαράντα λεπτά. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Λύδδα, όπου θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.  Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Ορεινή, όπου βρίσκεται το σπίτι της Ελισάβετ, την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, το Μοναστήρι του Δικαίου Συμεών στο Καταμόνας. Αναχώρηση για τη Βηθλεέμ της Ιουδαίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τη Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας και τον τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Όρος των Ελαιών όπου βρίσκεται ο Τόπος Αναλήψεως του Κυρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


2η μέρα: Παρασκευή 12/07/19, Ιεροσόλυμα- Βήθλεέμ


Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα και την παλιά πόλη. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα μας δεχτεί ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ΄. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπουδαιότερο μνημείο της χριστιανοσύνης, τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα προσκυνήσουμε τον τόπο του Σταυρικού Μαρτυρίου του Κυρίου, τον Φρικτό Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση, τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου. Θα ακολουθήσει περιήγηση στα παρεκκλήσια που υπάρχουν εντός του Ιερού Ναού. Συνεχίζουμε για την Οδό του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο και τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας. Στη συνέχεια Επίσκεψη στο λόφο της Σιών και επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


3η μέρα: Σάββατο 13/07/19, Γαλιλαία


Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το βόρειο Ισραήλ και την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας στην οποία ο Κύριος πραγματοποίησε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη της Τιβεριάδας, όπου βρίσκεται η αρχαία Καπερναούμ, στην οποία ο Κύριος πραγματοποίησε τα περισσότερα από τα θαύματα Του και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα. Στις ακτές της λίμνης είναι χτισμένη η Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων την οποία και θα επισκεφθούμε. Κατά την επιστροφή μας στη Βηθλεέμ θα γνωρίσουμε το Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη το οποίο αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


4η μέρα: Κυριακή 14/07/19, Ιεριχώς - Σαμάρεια


Πρωινό και αναχώρηση για την γυναικεία Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου, όπου βρίσκεται και το σπήλαιο του Προφήτη Ηλία - τόπος προσευχής των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας. Έπειτα, θα κατευθυνθούμε προς τον Ιορδάνη ποταμό, το πραγματικό σημείο της βάπτισης του Κυρίου μας, όπου θα γίνει αγιασμός. Επόμενος σταθμός μας, η Ιεριχώ, όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισαίου με τη συκομορέα του Ζακχαίου. Από εκεί, με το τελεφερίκ (προαιρετικά) θα ανέβουμε στο Σαραντάριο Όρος στο μέρος όπου ο Κύριός μας νήστεψε και προσευχήθηκε για 40 μέρες και 40 νύχτες πριν αρχίσει το κοσμοσωτήριο έργο Του. Το τελευταίο προσκύνημα κατά τη σημερινή μας ημέρα θα είναι η  Σαμάρεια και το Φρέαρ του Ιακώβ, όπου ο Κύριος συνομίλησε με τη Σαμαρίτειδα. Θα επισκεφθούμε το Ναό της Αγίας Φωτεινής και θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Αγίου Φιλουμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


5η μέρα: Δευτέρα 15/07/19, Βηθλεέμ - Αθήνα - Αγρίνιο


Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στη μεγάλη  Βασιλική της Βηθλεέμ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων και την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Θα ακολουθήσει προαιρετική επίσκεψη στην Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες). Μεταφορά στο αεροδρόμιο, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση με την AegeanAirlines στις 19:20 για Αθήνα. Άφιξη και από εκεί αναχώρηση για το Αγρίνιο.


Τέλος του προγράμματος


Τιμή συμμετοχής: 630 ευρώ


Διαφορά μονόκλινου δωματίου:


Περιλαμβάνει: 1. Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Tel Aviv – Αθήνα με AegeanAirlines

 2. Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων

 3. Διαμονή σε ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ με ημιδιατροφή

 4. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

 5. Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 7. Συνοδός – ξεναγός


Δεν περιλαμβάνει: Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φιλοδωρήματα 10€ το άτομο (υποχρεωτικά), ταξί για την μετάβαση στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα (10 ευρώ), τελεφερίκ για την ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος (14 ευρώ)


Σημ.: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.


Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδό μας στο Ισραήλ.


Η συμμετοχή σας θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 200 ευρώ.


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνει: 1. Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Tel Aviv – Αθήνα με AegeanAirlines

 2. Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων

 3. Διαμονή σε ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ με ημιδιατροφή

 4. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

 5. Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 7. Συνοδός – ξεναγός


Δεν περιλαμβάνει: Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φιλοδωρήματα 10€ το άτομο (υποχρεωτικά).


Σημ.: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.


Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδό μας στο Ισραήλ.


Η συμμετοχή σας θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 200 ευρώ.