pinterest  facebook  twitter  instagram

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ  


Πού θα πάμε;

Νησί καταπράσινο, παραλίες απίστευτης ομορφιάς, νερά στο χρώμα του σμαραγδιού και μια έντονη αύρα πολιτισμού. Είναι η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο από τα Επτάνησα, που λάμπει στο Ιόνιο πέλαγος. Το πράσινο και το μπλε εναρμονίζονται και οι υπέροχες παραλίες διαδέχονται η μια την άλλη. Το κοσμοπολίτικο Αργοστόλι και οι γραφικοί οικισμοί του νησιού, γεμάτοι ιστορία, μνημεία και παράδοση, προσφέρουν απόχερα όμορφες στιγμές στον επισκέπτη. 


Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα, Σάββατο 29/9/2018: Αγρίνιο – Κυλλήνη - Αργοστόλι


05:30 αναχώρηση από την πλατεία Μαβίλη (τοποθεσία τρένα), με προορισμό το λιμάνι της Κυλλήνης. Ώρα 08:00, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για την όμορφη Κεφαλονιά. Άφιξη στο λιμάνι του Πόρου και αναχώρηση για τον πρώτο μας προορισμό, την Παναγία Φιδούσα στο χωριό Μαρκόπουλο. Αφού προσκυνήσουμε τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας και περιηγηθούμε στους χώρους της Μονής, συνεχίζουμε για την Ι.Μ. Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς, ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Κεφαλονιάς, με την ίδρυσή του να χάνεται στα χρόνια του Βυζαντίου. Εκεί φυλάσσεται ιερό λείψανο του Αποστόλου Ανδρέα, που δώρισε στην Μονή η Πριγκίπισσα Ρωξάνη της Ρουμανίας. Συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο Αργοστόλι, την μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονίας. Αφού παραλάβουμε τα δωμάτια μας, θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή μας να περιηγηθούμε στην πόλη. Μπορούμε να περπατήσουμε στον όμορφο «Λιθόστρωτο», έναν θαυμάσιο μαρμαροστρωμένο πεζόδρομο στη καρδιά της πόλης. Στην διαδρομή αυτή θα συναντήσουμε μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα και ατμοσφαιρικά καφέ. Μην παραλείψετε να διασχίσετε τον παραλιακό δρόμο του Αργοστολίου φθάνοντας ως την μεγαλοπρεπή γέφυρα Δεβοσέτου (έργο το Ελβετού αρχιτέκτονα De Bosset). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίθινη γέφυρα επί θαλάσσης στην Ευρώπη, που προσφέρεται για ρομαντικούς περιπάτους. Το απόγευμα προαιρετικά και εφόσον ο καιρός το επιτρέπει μπορούμε να απολαύσουμε το μπάνιο μας στην κοντινή παραλία «Πλατύς Γιαλός» με τα καταγάλανα νερά. Το βράδυ μπορείτε να δειπνήσετε στα εστιατόρια της παραλιακής λεωφόρου και να απολαύσετε το παγωτό ή το ποτό σας στις καφετέριες της πλατείας Βαλλιάνου, λίγα μόλις μέτρα από το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


2η μέρα, Κυριακή 30/9/2018: Άγιος Γεράσιμος – Μελισσάνη- Αγία Ευφημία - Πόρος


Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου, η οποία βρίσκεται στο οροπέδιο των Ομαλών και αποτελεί το σπουδαιότερο θρησκευτικό μνημείο του νησιού. Ιδρύθηκε το 1560 από τον ίδιο τον Άγιο Γεράσιμο, που λίγο μετά το θάνατό του, ανακηρύχθηκε πολιούχος της Κεφαλονιάς. Στο Μοναστήρι φυλάσσεται η λάρνακα με το σκήνωμα του Αγίου. Μπορείτε ακόμη να επισκεφθείτε το ασκητήριο του Αγίου Γερασίμου Κεφαλονιάς, καθώς η είσοδός του βρίσκεται μέσα στο ναό: πρόκειται για ένα πολύ στενό πέρασμα που οδηγεί μέσω μιας σχεδόν κάθετης σιδερένιας σκάλας μήκους τριών μέτρων σε έναν υπόγειο χώρο όπου ασκήτεψε ο Άγιος. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στο μοναστήρι, συνεχίζουμε για το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης ένα από πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του νησιού. Η ιδιαιτερότητα του τοπίου οφείλεται στο γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της οροφής έχει καταρρεύσει – και την ώρα που ο ήλιος βρίσκεται ψηλά και οι ηλιαχτίδες του πέφτουν στη λίμνη, τα γαλανά νερά λάμπουν, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. (εισιτήριο 6 ευρώ). Από εκεί συνεχίζουμε για την Αγία Ευφημία, ένα από τα ομορφότερα και γραφικότερα παραθαλάσσια χωριά της Κεφαλονιάς, όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για το λιμάνι του Πόρου, όπου ώρα 19:00 επιβιβαζόμαστε στο πλοίο της επιστροφής. Άφιξη στο Αγρίνιο στις 22:30.


Τέλος του προγράμματος


Τιμή εισιτηρίου: 85 ευρώ


Περιλαμβάνει:



  • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κυλλήνη – Κεφαλονιά – Κυλλήνη στην οικονομική θέση

  • Μια διαν/ση στο ξενοδοχείο IonianPlaza με πρωινό

  • Συνοδό του γραφείου μας


 Δεν περιλαμβάνει:


Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους


Σημ: Το πρόγραμμα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την ομαλότερη διεξαγωγή της εκδρομής


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνει:



  • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κυλλήνη – Κεφαλονιά – Κυλλήνη στην οικονομική θέση

  • Μια διαν/ση στο ξενοδοχείο Ionian Plaza με πρωινό

  • Συνοδό του γραφείου μας


 Δεν περιλαμβάνει:


Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους