pinterest  facebook  twitter  instagram

ΟΧΡΙΔΑ   


Πού θα πάμε;

Θα επισκεφθούμε την Βυζαντινή Οχρίδα, μια περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς, αλλά και μείζονος πολιτιστικής και θρησκευτικής σημασίας. Έχει χαρακτηριστεί από την Unesco ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αποκαλείται "Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων" λόγω της συνεισφοράς της στη διάδοση της χριστιανικής πίστης.


Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Σάββατο 29/02/20, Αγρίνιο- Μπίτολα –Οχρίδα


06:00 αναχώρηση από το Αγρίνιο (τοποθεσία "Παλαιός Σταθμός Τρένων"). Στάση για καφέ και ξεκούραση λίγο πριν τα Γιάννενα και στη συνέχεια μέσω Εγνατίας οδού, θα κατευθυνθούμε προς τα σύνορα Νίκης. Διέλευση συνόρων και αναχώρηση για την κοντινή πόλη Μπίτολα, το παλιό Μοναστήρι, γνωστό ως η πόλη των προξενείων-αφού φιλοξενούσε 12 πρεσβείες επί Τουρκοκρατίας- και ήταν μια κομψή και πλούσια εμπορική πόλη που κατοικούνταν κυρίως από Έλληνες. Θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο Σιρόκ Σοκάκ, θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού που δεσπόζει στην πόλη, το παλιό ελληνικό προξενείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου που χτίστηκε το 1830 με ένα πανέμορφο τέμπλο ντυμένο με χρυσό και τα πολλά νεοκλασικά του 19ου αι.. Μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση για την Οχρίδα η οποία βρίσκεται φωλιασμένη στην όχθη της ομώνυμης λίμνης. Άφιξη νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης της Οχρίδας, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. 


2η μέρα: Κυριακή 1/03/20, Οχρίδα – Όσιο Ναούμ Πρωινό.


Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τη νότια πλευρά της λίμνης Οχρίδας, (29 χλμ,) απέναντι από το Πόγραδετς της Αλβανίας όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ (εκκλησία των αγίων Αρχαγγέλων), με τα δεκάδες παγώνια να κυκλοφορούν ελεύθερα στους κήπους του. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο βυζαντινό μοναστήρι, χτισμένο τον 10ο αι., όταν όλη η περιοχή ήταν έδρα της ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Διαθέτει εκπληκτικές τοιχογραφίες και ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Από το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ ξεκίνησαν οι Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος, για να διδάξουν στους σλάβους την αλφάβητο (κυριλλικά) και τη Βίβλο. Προσκύνημα στο τάφο του Οσίου και ξενάγηση στους χώρους της Μονής. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για να δούμε τις πηγές του ποταμού Ντριμ και να απολαύουμε τον καφέ μας στις όχθες του ποταμού ή να κάνουμε τα ψώνια μας στα μαγαζάκια που υπάρχουν στην περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, μεσημεριανό φαγητό, ξεκούραση. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε και πάλι στο κέντρο της Οχρίδας για να επισκεφθούμε τον παλαιό μεσαιωνικό τομέα της πόλης. Τις εντυπώσεις κλέβουν οι παραδοσιακές ξύλινες κατοικίες του 18ου και 19ου αιώνα, τα δαιδαλώδη λιθόστρωτα σοκάκια, το ρωμαϊκό θέατρο του 1ου μ.Χ. αιώνα και οι πάμπολλες βυζαντινές εκκλησίες, ενώ η πανοραμική θέα από το κάστρο του τσάρου Σαμουήλ -που υψώνεται προστατευτικά πάνω από την πόλη- είναι συναρπαστική. Εν συνεχεία, αν ακολουθήσουμε το δρόμο που περνά μπροστά από εντυπωσιακά σπίτια, θα φτάσουμε στη Μητρόπολη της Αγ. Σοφίας (1035), με τις υπέροχες τοιχογραφίες από τον 11ο, 12ο και 13ο αι, την εκκλησία του Αγίου Κλήμη, την Παναγία Περιβλέπτου κ.α. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. 


3η μέρα: Δευτέρα 2/03/20, Οχρίδα – Αγρίνιο


Πρωινό και προαιρετική κρουαζιέρα στα νερά της λίμνης με θέα τις ειδυλλιακές όχθες, τα ψαροχώρια και τις Βυζαντινές εκκλησίες. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη γραφική Στρούγκα, το λασποχώρι του δάσκαλου Δημητρίου Milladinov, απόφοιτου της Ελληνικής σχολής των Ιωαννίνων που δίδαξε εδώ το 1850 Πλούταρχο και Θουκυδίδη. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για τα σύνορα. Διέλευση συνόρων και αναχώρηση για την πόλη μας με ανάλογες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.


Τέλος του προγράμματος


 Τιμή εισιτηρίου: 145 ευρώ


 Περιλαμβάνονται:


 



  1. Όλες οι μεταφορές με σύγχρονο λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  2. Διαμονή σε ξενοδοχείο με ημιδιατροφή.

  3. Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  4. Συνοδός του γραφείου μας.

  5. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.


 


Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους καθώς και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. 


 


 *Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής στη σειρά του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.


 


Σημαντικές σημειώσεις: Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες) ή διαβατήριο σε ισχύ.


 


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνονται:



  1. Όλες οι μεταφορές με σύγχρονο λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  2. Διαμονή σε ξενοδοχείο με ημιδιατροφή.

  3. Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  4. Συνοδός του γραφείου μας.

  5. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.


Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους καθώς και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. 


 *Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής στη σειρά του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.


Σημαντικές σημειώσεις: Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες) ή διαβατήριο σε ισχύ.