pinterest  facebook  twitter  instagram

Διήμερη εκδρομή στην Εύβοια - Άγιος Ιωάννης Ρώσος - Όσιος Δαυίδ  


Πού θα πάμε;

Θα επισκεφθούμε δύο μεγαλα προσκυνήματα της Εύβοιας, τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο και την Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενηθούμε στην όμορφη Χαλκίδα απολαμβάνοντας τον περίπατό μας στο παραλιακό της μέτωπο. 


Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα, 16/09/2023:  06:30 αναχώρηση από το Αγρίνιο με προορισμό την όμορφη Εύβοια, κάνοντας σύντομη στάση για ξεκούραση στη διαδρομή μας. Φθάνοντας στην Εύβοια, αφήνουμε προσωρινά πίσω μας την Χαλκίδα και κατευθυνόμαστε για το Προκόπι, ένα όμορφο χωριό στο οποίο πέρα από το φυσικό κάλλος που διαθέτει, ξεχωρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα τη χώρα μας. Στον Ιερό Ναό βρίσκεται το σκήνωμα του Αγίου από το 1924, όταν μεταφέρθηκε εκεί από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και περιήγηση στους χώρους του μοναστηριού, καθώς και για μεσημεριανό φαγητό στο Προκόπι. Νωρίς το απόγευμα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, το οποίο ιδρύθηκε από τον ίδιο περί το 1540 στην Βόρεια Εύβοια. Αφού ολοκληρώσουμε το προσκύνημά μας, επιστρέφουμε στη Χαλκίδα για να παραλάβουμε τα δωμάτιά μας και να περάσουμε το απόγευμά μας στον παραλιακό δρόμο της Χαλκίδας, ο οποίος μας προσφέρει πολλές επιλογές για καφέ και βραδινό φαγητό. Διανυκτέρευση.


2η ημέρα, 17/09/2023:  Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για τον πρωινό μας περίπατο στην Χαλκίδα. Στη συνέχεια ακολουθεί παράδοση δωματίων, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την πόλη μας, ακολουθώντας την διαδρομή που μας οδηγεί στο μονή του Οσίου Λουκά, ένα σπουδαίο βυζαντινό μοναστήρι – μνημείο του 11ου αι., το οποίο θα επισκεφθούμε. Συνεχίζουμε για Ιτέα, όπου θα πραγματοποιήσουμε στάση για ξεκούραση και μεσημεριανό φαγητό, πριν επιστρέψουμε στην πόλη μας νωρίς το βράδυ. 


Τέλος του προγράμματος


Τιμή εισιτηρίου: 115 ευρώ


Περιλαμβάνει:



  • Μια (1) διαν/ση στο ξενοδοχείο Παλίρροια με πρωινό

  • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Συνοδό του γραφείου μας


Δεν περιλαμβάνει:



  • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

  • Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους


 


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνει:


 



  • Μια (1) διαν/ση στο ξενοδοχείο Παλίρροια  με πρωινό

  • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Συνοδό του γραφείου μας


 


Δεν περιλαμβάνει:


 



  • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

  • Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους