pinterest  facebook  twitter  instagram

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ  


Πού θα πάμε;

Τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα, προσφέροντας τους ξεχωριστές στιγμές μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Στα λουτρά συναντά κανείς ιαματικές πηγές με νερό που αναβλύζει σε σταθερή θερμοκρασία 37ºC και πηγάζει από τα έγκατα της γης. Οι εγκαταστάσεις του συγκροτήματος είναι οργανωμένες σε μια μικρή λουτρόπολη με πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια και μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον επισκέπτη.


Το Χ/Κ Βόρας-Καϊμάκτσαλαν είναι χτισμένο στο Όρος Καϊμάκτσαλαν, το τρίτο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας (2524μ). Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1995 και με συνεχόμενες προσθήκες και βελτιώσεις με την πάροδο των χρόνων, αποτελεί πλέον ένα από τα αρτιότερα Χ/Κ της χώρας μας. Το κατώτερο σημείο του χιονοδρομικού είναι χτισμένο στα 2050μ, εκεί όπου βρίσκεται το κεντρικό ανακαινισμένο σαλέ. 


Παλαιός Άγιος Αθανάσιος είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στους πρόποδες του όρους  Καϊμάκτσαλαν, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Ξεχωρίζει η παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική του Αγίου Αθανασίου η οποία βασίζεται στην πελεκητή πέτρα και το ξύλο.


Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Σάββατο 20/01/24: Αγρίνιο - Λουτρά Πόζαρ


07:00 αναχώρηση από το Αγρίνιο (παλαιός σταθμός τρένων). Στη διαδρομή μας θα κάνουμε σύντομη στάση για καφέ και ξεκούραση λίγο πριν τα Ιωάννινα. Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας Οδού προς τον τελικό μας προορισμό, τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ. Στα Λουτρά Πόζαρ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας να απολαύσουμε τις ευεργετικές και χαλαρωτικές ιδιότητες των νερών που αναβλύζουν από τις θερμές πηγές σε θερμοκρασία 37ºC. Μπορούμε να κάνουμε το μπάνιο μας στην εξωτερική φυσική πισίνα ή σε μια από τις εσωτερικές πισίνες που διαθέτει ο χώρος. Στο συγκρότημα λειτουργεί επίσης καφετέρια και εστιατόριο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση από τα Λουτρά Πόζαρ για το κοντινό Λουτράκι Αριδαίας, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας (Hotel "Παραδοσιακόν"). Παραλαβή δωματίων, ξεκούραση. Προαιρετικά και για όσους το επιθυμούν, μπορούμε να επισκεφθούμε τα Λουτρά Πόζαρ νωρίς το βράδυ, πριν η μέρα μας ολοκληρωθεί με δείπνο στην ταβέρνα του ξενοδοχείου.


2η μέρα: Κυριακή 21/01/24: Χ/Κ Bόρας-Καϊμάκτσαλαν - Παλαιός Άγιος Αθανάσιος – Αγρίνιο


Πρωινό στο ξενοδοχείο, παράδοση δωματίων και αναχώρηση για την Έδεσσα, όπου θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό θέαμα που προσφέρουν τα ορμητικά νερά των καταρρακτών στο ομώνυμο πάρκο (Πάρκο Καταρρακτών). Επόμενος σταθμός μας, το Χ/Κ Βόρας-Καϊμάκτσαλαν στο Όρος Καϊμάκτσαλαν σε υψόμετρο 2040 μ. (καιρού επιτρέποντος). Εκεί μπορούμε να απολαύσουμε το ολόλευκο τοπίο πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα στο σαλέ του Χιονοδρομικού (παραμονή~1μιση ώρα). Στη συνέχεια αναχωρούμε για τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, έναν από τους παραδοσιακότερους οικισμούς της Μακεδονίας, χτισμένο στους πρόποδες του Καϊμάκτσαλαν. Στον ελεύθερο μας χρόνο μπορούμε να  περιηγηθούμε στα γραφικά καλντερίμια του χωριού και να θαυμάσουμε τα πετρόχτιστα σπίτια με τις κεραμοσκεπές, χτισμένα με την παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Μπορούμε επίσης να απολαύσουμε τον καφέ μας ή το μεσημεριανό μας φαγητό σε μια από τις ταβέρνες του χωριού. Το απόγευμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Αγρίνιο, κάνοντας σύντομη στάση καθ’ οδόν.


Τέλος του προγράμματος


Τιμή εισιτηρίου: 120 ευρώ κατ΄άτομο (διαφορά χρήσης μονόκλινου δωματίου +35 ευρώ)


Η εγγραφή σας θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 30 ευρώ.


Περιλαμβάνει:



  • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Μια διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «Παραδοσιακόν» στο Λουτράκι Αριδαίας με πρωινό και βραδινό φαγητό

  • Συνοδό του γραφείου μας


Δεν Περιλαμβάνει:


Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, Εισόδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους


Επισημάνσεις:



  • Η είσοδος στην εξωτερική πισίνα των λουτρών ανέρχεται στα 3 ευρώ. Η είσοδος στις εσωτερικές και ιδιωτικές πισίνες διαμορφώνεται ανάλογα με τα άτομα που θα τις χρησιμοποιήσουν.

  • Την πρώτη ημέρα για δική σας διευκόλυνση μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα μικρότερο σάκο με τα απαραίτητα για το μπάνιο σας (μπουρνούζι,  πετσέτα, παντόφλες κτλπ). Υπάρχει χώρος αποδυτηρίων για να μπορέσετε να αλλάξετε πριν τον καφέ ή το μεσημεριανό σας φαγητό.

  • Η πρόσβαση μας στο Χ/Κ Βόρας ΚαΪμάκτσαλαν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Σε περίπτωση που υπάρχει περιορισμένη ορατότητα ή χιονόπτωση, η επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί.

    *Σε περίπτωση που επιθυμείται να κάνετε χρήση κάποιας από τις εσωτερικές πισίνες, προτείνουμε κράτηση μέσα από το παρακάτω site: https://loutrapozar.com.gr/ (ώρες παραμονής στα Λουτρά κατά προσέγγιση: 12:00 με 15:00 & 18:30 με 19:30)


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνει:



  • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Μια διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «Παραδοσιακόν» στο Λουτράκι Αριδαίας με πρωινό και βραδινό φαγητό

  • Συνοδό του γραφείου μας


Δεν Περιλαμβάνει:


Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, Εισόδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους