pinterest  facebook  twitter  instagram

ΑΙΓΙΝΑ  


Πού θα πάμε;

Θα επισκεφθούμε το στολίδι του Αργοσαρωνικού, την πανέμορφη Αίγινα, το νησί με τις πλούσιες φυσικές ομορφιές και τη μακραίωνη ιστορία. Ο επισκέπτης συναντά παραδοσιακές κατοικίες, λιθόστρωτα σοκάκια και μόνιππες άμαξες που διασχίζουν ασταμάτητα τους δρόμους του νησιού. Η Αίγινα διαθέτει πληθώρα μουσείων, δείγμα τις πολιτιστικής της παρακαταθήκης, όπως επίσης πολυάριθμες εκκλησίες και μοναστήρια. Ξεχωριστή θέση κατέχει ο επιβλητικός ναός του Αγίου Νεκταρίου 6 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Αίγινας.


Πρόγραμμα Εκδρομής

05:45 αναχώρηση από τo Αγρίνιο (τοποθεσία "Παλαιός Σταθμός Τρένων") με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο ώρα 10:00 και αναχώρηση για την όμορφη Αίγινα. Ύστερα από μιάμιση ώρα θαλάσσιας διαδρομής, άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση με πρώτο μας σταθμό την Περαχώρα, τον Μυστρά του Αργοσαρωνικού. Εκεί θα επισκεφθούμε το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, το οποίο θεμελίωσε ο ίδιος ο Άγιος Νεκτάριος το 1908. Θα προσκυνήσουμε την κάρα και τον τάφο του Αγίου Νεκταρίου, καθώς και το κελί του, όπου φυλάσσονται προσωπικά του αντικείμενα. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς τον νεότερο και επιβλητικό Ναό του Αγίου Νεκταρίου (χτισμένο από το 1973-1994), όπου θα προσκυνήσουμε τη λάρνακα του Αγίου. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας, αναχωρούμε για το παραθαλάσιο χωριό της Αγίας Μαρίνας. Εκεί μπορούμε να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό σε κάποια από τις ταβέρνες με θέα τον Αργοσαρωνικό. Επιστροφή στη Χώρα της Αίγινας, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας σύντομη βόλτα και απογευματινό καφέ, πριν την επιβίβασή μας στο πλοίο. Συγκέντρωση στο λιμάνι και αναχώρηση ωρα 17:00 για τον Πειραιά. Επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στο Αγρίνιο με σύντομη στάση καθοδόν.


Τέλος του Προγράμματος


Τιμή εισιτηρίου: 50 € 


Περιλαμβάνει: • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς - Αίγινα - Πειραιάς στην οικονομική θέση

 • Συνοδό του γραφείου μας


Δεν περιλαμβάνει:


Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό


Σημ: Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο


Πρωτόκολλο COVID-19 
σύμφωνα με το ΦΕΚ 3660/Β/7-8-2021: 

Οι μετακινήσεις ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ
 θα επιτρέπονται εφόσον οι επιβάτες:    • Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή
   

 • Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ή
   

 • Επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, ή
   

 • Επιδεικνύουν βεβαίωση εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID) καθώς και τρίτων χωρών.


 Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται:  • Οι ανήλικοι έως δώδεκα (12) ετών.
   

 • Οι ανήλικοι από δώδεκα (12) έως δεκαεπτά (17) ετών, δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.
   

 • Οι επιβάτες που μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).
   

 • Οι επιβάτες που μετακινούνται σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας, δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), είτε σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τα γενικώς ισχύοντα, είτε εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.


ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΣ τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας πρέπει απαραιτήτως να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου και να τα παραδίδουν μαζί με το εισιτήριό τους, στον αρμόδιο της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά την επιβίβασή τους, πριν από την αναχώρηση του πλοίου.


 


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνει: • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς - Αίγινα - Πειραιάς στην οικονομική θέση

 • Συνοδό του γραφείου μας


Δεν περιλαμβάνει:


Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό


Σημ: Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο