pinterest  facebook  twitter  instagram

ΒΙΕΝΝΗ: 4 ημέρες  


Πού θα πάμε;

4ημερη εκδρομή στην BIENNH!


Ημερομηνίες: 9-12 Δεκεμβρίου 2021


Πρόγραμμα Εκδρομής

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η μέρα, 09/12/2021:
Αγρίνιο – Βιέννη – Ξενάγηση Πόλης


03:00 αναχώρηση από το Αγρίνιο (τοποθεσία «Παλαιός Σταθμός Τρένων») με προορισμό το αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Παράδοση αποσκευών και ώρα 08:40 πτήση με Aegean Airlines για την αριστοκρατική Βιέννη. Άφιξη στις 10:00, παραλαβή αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο και η περιήγησή μας στην στολισμένη Αυστριακή πρωτεύουσα ξεκινά. Ακολουθώντας τον περιφερειακό δρόμο (Ring) που αγκαλιάζει την παλιά πόλη, θα έχουμε την πρώτη γνωριμία μας με την Βιέννη. Μια γνωριμία που θα μας εντυπωσιάσει, καθώς στην διαδρομή μας θα αντικρύσουμε σπουδαία κτίρια της πόλης, όπως το κτίριο της Κρατικής Όπερας, τα «δίδυμα» κτίρια που στεγάζουν τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης και το Ανάκτορο Χόφμπουργκ. Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο της Βιέννης, που φιλοξενεί στο προαύλιο του υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές, το Πανεπιστήμιο της πόλης και τον Γοτθικό ναό Βοτιβκίρχε, μέχρι να συναντήσουμε το κανάλι του Δούναβη. Στη συνέχεια ξεκινά η πεζή περιήγησή μας στην Βιέννη με τα υπέροχα κτίρια, τους μεγάλους πεζοδρόμους και τα ατμοσφαιρικά καφέ. Κατά την ξενάγησή μας θα βρεθούμε στην ελληνική συνοικία, όπου θα επισκεφθούμε τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας με την εντυπωσιακή πρόσοψη που χτίστηκε το 1858, από τον Δανό αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν. Συνεχίζουμε για την οδό των Ελλήνων (Griechengasse), όπου συναντάμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η παρουσία των Ελλήνων στην Βιέννη είναι άλλωστε μακραίωνη. Ειδικότερα τον 17ο και 18ο αι.  πολλοί Έλληνες έμποροι συνάπτουν ισχυρές εμπορικές και οικονομικές συμφωνίες με τη Βιέννη, ενώ εδώ διαμένουν παράλληλα σπουδαίοι Δάσκαλοι του Γένους που προωθούν τα γράμματα και προετοιμάζουν τον αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, τυπώνοντας επαναστατικά κείμενα. Σε ένα από αυτά τα τυπογραφεία τυπώθηκε ο Θούριος και η Χάρτα του Ρήγα Φεραίου. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας, συναντώντας το art nouveau ρολόι της Βιέννης, που κατασκευάστηκε το 1914 με πρωτοβουλία της ασφαλιστικής εταιρείας DerAnker και διαθέτει φιγούρες διάσημων προσωπικοτήτων της Αυστρίας, όπως ο Καρλομάγνος, η Μαρία Θηρεσία κ.α.  Επόμενος σταθμός μας, η Stephansplatz, η κεντρικότερη πλατεία της παλιάς πόλης. Εκεί βρίσκεται το σύμβολο της πόλης της Βιέννης, ο επιβλητικός Ναός του Αγίου Στεφάνου, ο οποίος χτίστηκε τον 12 αι και εντυπωσιάζει με τα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά. Εξωτερικά διαθέτει 4 πύργους, εκ των οποίων ο νότιος ξεχωρίζει για το ύψος του, καθώς  αγγίζει τα 137 μέτρα. Συνεχίζουμε προς την πλατεία Marienplatz, μέσω της υπέροχα στολισμένης στο κλίμα των ημερών, οδού Graben. Θα δούμε το πανέμορφο κτίριο που στεγάζει την περίφημη Ισπανική Σχολή Ιππασίας καθώς και το κτίριο της βιβλιοθήκης. Η «αυλαία» της ξενάγησης πέφτει στο κτίριο που στεγάζει την φημισμένη Κρατική Όπερα της Βιέννης.  Ακολουθεί μεταφορά στο ξενοδοχείο, παραλαβή δωματίων και ξεκούραση. Το υπόλοιπο της ημέρας παραμένει ελεύθερο για περιήγηση στην πόλη.


2η μέρα, 10/12/2021: Ανάκτορα Σενμπρούν – Βιεννέζικα Δάση


Πρωινό στο ξενοδοχείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την επίσκεψή μας στα Ανάκτορα Σενμπρούν (Schloss Schönbrunn), που αποτέλεσαν την θερινή κατοικία των Αψβούργων από τον 18ο αι έως το 1914. Τα ανάκτορα Σενμπρούν υπήρξαν από τα σπουδαιότερα και ιστορικότερα ανάκτορα της Ευρώπης, με κήπους και υπέροχα κτίσματα να μαρτυρούν την αίγλη της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Μετά την ξενάγησή μας, θα πραγματοποιήσουμε σύντομη απόδραση στα Βιεννέζικα Δάση στην περιοχή του Μάγερλινγκ, εκεί όπου βρίσκεται το αυτοκρατορικό κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων. Η περιήγησή μας ολοκληρώνεται με επίσκεψη στην λουτρόπολη Μπάντεν. Από εκεί επιστρέφουμε στο κέντρο της Βιέννης για να συνεχίσουμε τις βόλτες μας στην Χριστουγεννιάτικη πόλη.


3η μέρα, 11/12/2021: Ελεύθερη ημέρα


Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερη ημέρα στην διάθεσή μας να απολαύσουμε την παραμονή μας στην Βιέννη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα ατμοσφαιρικά καφέ και να δοκιμάσετε την ξακουστή βιεννέζικη σοκολάτα με συνοδεία ενός γευστικού κρουασάν ή παραδοσιακού στρούντελ με γέμιση μήλο. Καφετέριες όπως το Café Central, το Café Mozart, το  Café Sacher και το Café Hawelka, συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές για καφέ και γλυκό. Μια επίσκεψη σε κάποιο από τα πολυάριθμα μουσεία της πόλης, όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ή το Μουσείο της Μουσικής, γεμίζει ιδανικά την ημέρα μας. Επισκεφθείτε επίσης τις υπέροχες υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές που  πλημμυρίζουν από μελωδίες, χρώματα και μυρωδιές. Εκεί, μπορείτε να δοκιμάσετε ζεστά ροφήματα όπως το περίφημο Glühwein (ζεστό κόκκινο κρασί) ή ένα Weihnachtspunsch σε διάφορες γεύσεις.  Δοκιμάστε βιεννέζικο σνίτσελ στα εστιατόρια της ελληνικής συνοικίας, όπως οι Έλληνες έμποροι του 18ου αι. και κάντε τις αγορές σας στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους.


4η μέρα, 12/12/2021: Βιέννη – Αθήνα - Αγρίνιο


Πρωινό στο ξενοδοχείο και μέρα ελεύθερη για περιπάτους & ψώνια. Αφιερώστε το πρωινό της Κυριακής στους δρόμους της παλιάς πόλης. Περπατήστε την πάντα εντυπωσιακά στολισμένη Graberstrasse και κάντε τις αγορές σας στα τοπικά καταστήματα ή επισκεφθείτε κάποιο από τα μουσεία της πόλης. Στις 15:30 συγκεντρωνόμαστε στο ξενοδοχείο για την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο της Βιέννης. Πτήση στις 18:25 με προορισμό το αεροδρόμιο της Αθήνας, απ’ όπου, αφού παραλάβουμε τις αποσκευές μας, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας και επιστρέφουμε στην πόλη μας, γεμάτοι όμορφες εικόνες και αναμνήσεις.


Τέλος του προγράμματος 


Τιμή εισιτηρίου: 550 ευρώ


Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 90 ευρώ


Περιλαμβάνει:



  • Μεταφορά από Αγρίνιο – Αεροδρόμιο – Αγρίνιο

  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βιέννη – Αθήνα με την AegeanAirlines

  • Αποσκευή 23 κιλών ανά επιβάτη

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ημικεντρικό ξενοδοχείο Simm’s Hotel (https://www.simmshotel.at/en) με πρωινό

  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Συνοδό του γραφείου μας


Δεν περιλαμβάνει:



  • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

  • Είσοδοι σε μουσεία

  • Είσοδος στα Ανάκτορα Σενμπρούν


Πτήσεις με Aegean Airlines:


ATH – VIE    08:40  - 10:00


VIE – ATH    18:25 - 21:35


Σημείωση: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνει



  • Μεταφορά από Αγρίνιο – Αεροδρόμιο – Αγρίνιο

  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βιέννη – Αθήνα με την AegeanAirlines

  • Αποσκευή 23 κιλών ανά επιβάτη

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ημικεντρικό ξενοδοχείο Simm’s Hotel (https://www.simmshotel.at/en) με πρωινό

  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Συνοδό του γραφείου μας


Δεν περιλαμβάνει:



  • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

  • Είσοδοι σε μουσεία

  • Είσοδος στα Ανάκτορα Σενμπρούν