pinterest  facebook  twitter  instagram

Μυτιλήνη  


Πού θα πάμε;

Επσικεπτόμαστε το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της χώρας μας, την όμορφη Μυτιλήνη. Ένα νησί με πλούσια ιστορία και φυσική ομορφιά, που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με το Ιερό Προσκύνημα του Ταξιάρχη στο χωριό Μανταμάδος.


Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Παρασκευή 08/07/22 Αγρίνιο – Πειραιάς – Μυτιλήνη


Συγκέντρωση 03:15 π.μ. στο Αγρίνιο (τοποθεσία "Παλαιός Σταθμός Τρένων"), τακτοποίηση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά με μικρή στάση καθ’ οδόν για ξεκούραση. Άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και ώρα 08:00, αναχώρηση για την όμορφη Μυτιλήνη. Άφιξη στις 19:20, επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό το ξενοδοχείο μας (https://www.heliotrope.gr/). Παραλαβή δωματίων. Το βράδυ θα μεταβούμε, για όποιον το επιθυμεί, στο κέντρο της Μυτιλήνης για βόλτες και φαγητό.


2η μέρα: Σάββατο 09/07/22 Μυτιλήνη


Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρώτη μας επίσκεψη στο νησί, το μοναστήρι των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ – Νικολάου και Ειρήνης στο χωριό Θέρμες. Από εκεί, αναχωρούμε για το χωριό Μανταμάδος και την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο προσκύνημα του νησιού. Εκεί θα προσκυνήσουμε την θαυματουργό εικόνα του Ταξιάρχη, προστάτη του νησιού.  Η εικόνα του Ταξιάρχη είναι φτιαγμένη από πηλό και από το αίμα των σφαγιασθέντων μοναχών από τους Σαρακηνούς πειρατές και αποτελεί το μοναδικό ανάγλυφο εικόνισμα της Λέσβου. Με το πέρας της περιήγησής μας στους χώρους του μοναστηριού, αναχωρούμε για τον Μόλυβο. Φτάνουμε στο κάστρο του Μολύβου που αποτελεί το υψηλότερο σημείο του χωριού και περπατάμε διασχίζοντας τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του και τα καλντερίμια του. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στον παραδοσιακό οικισμό της Πέτρας, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, η οποία βρίσκεται χτισμένη στην κορυφή ενός βράχου στον οποίο ανεβαίνει κανείς από τα 114 σκαλιά που είναι λαξευμένα στην πλαγιά του βράχου. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό (ή μπάνιο). Κατόπιν, αναχωρούμε για τη Μονή Αγίου Ιγνατίου, γνωστή ως Μονή Λειμώνος, εξαιτίας του λιβαδιού (λειμώνα) στο οποίο είναι κτισμένη και αποτελεί τη μεγαλύτερη σε έκταση Μονή του νησιού. Επίσκεψη στα παλιά κελιά των μοναχών, στους κήπους με τα παγώνια, ελάφια και στρουθοκαμήλους. Επιστροφή μέσω Καλλονής στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ με το λεωφορείο, θα μεταβούμε στο κέντρο της Μυτιλήνης για βόλτες και φαγητό. Διανυκτέρευση.


3η μέρα: Κυριακή 10/07/22  Μυτιλήνη


Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, παράδοση δωματίων και αναχώρηση για το κοντινό χωριό Καγιάνι, όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Σύντομο προσκύνημα και αναχώρηση για την Αγιάσο. Ελεύθερος χρόνος για καφέ στη χόβολη ή για περπάτημα μέσα στα καλντερίμια της Αγιάσου, θαυμάζοντας τα κεραμικά της, τα υφαντά της και τα ξυλόγλυπτα χειροποίητα είδη της κυρίως από ξύλο καρυδιάς. Μετά την Αγιάσο, κατευθυνόμαστε προς την πόλη της Μυτιλήνης. Επίσκεψη στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου βρίσκονται τα λείψανα του Νεομάρτυρα  Αγίου Θεοδώρου, καθώς επίσης και στον  περικαλλή ναό του Αγίου Θεράποντος. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για τελευταίες αγορές, βόλτες, φαγητό ή απογευματινό καφέ, μέχρι την αναχώρηση του πλοίου μας στις 18:00 από το λιμάνι της Μυτιλήνης.


4η μέρα: Δευτέρα 11/07/2022 Πειραιάς - Αγρίνιο


Άφιξη στις 06:55 στον Πειραιά, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Αγρίνιο με σύντομες στάσεις καθ'οδόν, έχοντας ολοκληρώσει την επίσκεψή μας στην όμορφη Μυτιλήνη.


Τέλος του προγράμματος


Τιμή Συμμετοχής: 255 € κατ’ άτομο


Διαφορά χρήσης μονόκλινου δωματίου: + 30 €


Περιλαμβάνονται:


Όλες οι μεταφορές με το λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα.


Εισιτήρια  πλοίου Πειραιάς – Μυτιλήνη - Πειραιάς  στην οικονομική θέση


Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό.


Ξεναγός  στη Μυτιλήνη.


Συνοδός του γραφείου μας.


Δεν Περιλαμβάνονται:


Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.


Ότι  αναφέρεται στο  πρόγραμμα  ως προαιρετικό.


Σημ: Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.


Παρέχεται η δυνατότητα κράτησης καμπίνας για το δρομολόγιο Μυτιλήνη - Πειραιάς με τις κάτωθι επιβαρύνσεις:


Κρεβάτι σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα: 52 ευρώ


Κρεβάτι σε δίκλινη εξωτερική καμίνα: 58 ευρώ


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνονται:


Όλες οι μεταφορές με το λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα.


Εισιτήρια  πλοίου Πειραιάς – Μυτιλήνη - Πειραιάς  στην οικονομική θέση


Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό.


Ξεναγός  στη Μυτιλήνη.


Συνοδός του γραφείου μας.


Δεν Περιλαμβάνονται:


Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους .


Ότι  αναφέρεται στο  πρόγραμμα  ως προαιρετικό.


Σημ: Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.