pinterest  facebook  twitter  instagram

Δαλματικές Ακτές  


Πού θα πάμε;

 


Πρόγραμμα Εκδρομής

6ήμερη οδική εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές


26 – 31/08/16


Πρόγραμμα Εκδρομής


1η ημέρα: Αγρίνιο - Κορυτσά - Τίρανα (26/08/16) 


Ώρα 06:45 αναχώρηση από το τρένο. Στάση για καφέ πριν τα Γιάννενα και στη συνέχεια μέσω Εγνατίας οδού και περνώντας έξω από την Καστοριά, θα κατευθυνθούμε προς το συνοριακό φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής, στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, θα συναντήσουμε τη γραφικότατη πόλη της Κορυτσάς (Κorce). Θα δούμε τις παλιές εργατικές κατοικίες σοβιετικού τύπου και τα πανέμορφα αρχοντικά. Θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό που χτίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο. Η πόλη, εκτός από σημαντικό εμπορικό κέντρο αποτελούσε και πνευματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής από τον 18ο αιώνα, με πλήθος ελληνικών σχολείων να λειτουργούν σε αυτή. Συνεχίζουμε για το Πόγραδετς (Pogradec), πόλη της νοτιοανατολικής Αλβανίας στις όχθες της λίμνης Οχρίδας. Μικρή στάση για ξεκούραση και αναχώρηση για το Ελμπασάν (Elbasan) και τα Τίρανα την πρωτεύουσα της Αλβανίας από το 1920. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


2η ημέρα: Τίρανα - Μπούτβα (27/08/16)


Μετά το πρωινό, περιήγηση στην πόλη των Τιράνων, όπου θα δούμε την κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη (Sheshi Skënderbej) η οποία πήρε το όνομά της από τον εθνικό ήρωα της Αλβανίας, Γεώργιο Καστριώτη, το άγαλμα του οποίου στέκεται επιβλητικό στο κέντρο της. Ακόμη, το Μουσείο Εθνικής Ιστορίας, στην είσοδο του οποίου εντυπωσιάζει το τεράστιο μωσαϊκό που αναπαριστά την ιστορία του αλβανικού έθνους. Θα δούμε επίσης την Ακαδημία Καλών Τεχνών, το Πανεπιστήμιο , την πλατεία της Μαρίας Τερέζας και θα προσκυνήσουμε τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στο κέντρο των Τιράνων. Μετά την περιήγησή μας θα αναχωρήσουμε για το Μαυροβούνιο, το «Μόντε Κάρλο των Βαλκανίων». Περνώντας τα σύνορα στην πόλη Σκόδρα η  πρώτη πόλη του Μαυροβούνιου που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας είναι το Μπαρ το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Συνεχίζουμε για τη Μπούτβα την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου, που αναφέρεται και στις τρεις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα λυρικού Σοφοκλή. Κατά τη διάρκεια της παραθαλάσσιας διαδρομής που θα ακολουθήσουμε θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε το όμορφο νησάκι του Αγίου Στεφάνου. Άφιξη στη Μπούτβα, ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης μέσα στο κάστρο. Ερευνητές και ιστορικοί υποστηρίζουν πως η παλιά πόλη ήταν αρχικά νησί και αργότερα ενώθηκε με την ακτή σχηματίζοντας έναν αμμώδη ισθμό. Λέγεται πως η περιοχή ανακαλύφθηκε από κάποιον Έλληνα ναυτικό που ονομαζόταν Boutoua. Αργότερα τις ακτές του Μαυροβουνίου κατέλαβαν οι Βενετοί, την επιρροή των οποίων βλέπουμε και στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της παλιάς πόλης. Στην παλιά πόλη της Μπούτβα, όπου κυριαρχεί η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, θα θαυμάσουμε τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Μαρίας της Πούντα και της Αγίας Τριάδας. Θα δούμε το φρούριο – Σιταντέλ που χρονολογείται από τον 5ο–6ο αιώνα. Αναχώρηση για Τρεμπινιέ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο, διανυκτέρευση.


3η ημέρα: Ντουμπρόβνικ - Tρεμπινιέ (28/06/16)


Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το μαργαριτάρι της Αδριατικής, όπως αποκαλούν το Ντουμπρόβνικ και αμέσως ξεκινάμε την ξενάγηση σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου, προστατευόμενη από την UNESCO . Στην πόλη με την ονομασία ‘Ραγκούσα’ θα δούμε τα ανάκτορα του Σπόνζα του 16ου αιώνα, το παλάτι των Ρέκτορς, στον καθεδρικό ναό και στην εκκλησία του προστάτη της πόλης του Αγίου Βλασίου, το Φραγκισκανό μοναστήρι και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Θα μπούμε από την πύλη Πιλ και θα βγούμε από την πύλη Πλος ή και αντίστροφα, όπου θα δούμε επίσης τη μικρή και τη μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, καθώς και τα φρούρια Μινσέτα, Μποκάρ, Σεντ Ιβάν, Ρεβελίν και Λοβρίτζενακ και θα προσκυνήσουμε την Ορθόδοξη Σέρβικη εκκλησία.  Η Παλιά Πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, τα μεγαλύτερα ίσως στην Ευρώπη. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης και προαιρετικά προγράμματα (κρουαζιέρα στο Lokrum και τελεφερίκ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. 


4η ημέρα: Ντουμπρόβνικ - Μόσταρ - Τρεμπινιέ (29/08/16)


Μετά το πρωινό μας συνεχίσουμε στο Μόσταρ, με τη διάσημη γέφυρα του ποταμού Νερέτβα, που μετά την αρκετά ταραγμένη ιστορία της, ανακατασκευάστηκε και  αποτελεί σήμερα ένα σύμβολο ενότητας για όλα τα Βαλκάνια. Το όνομα της πόλης οφείλεται στην Παλιά Γέφυρα (Στάρι Μοστ) και τους πύργους στις άκρες της, που ονομάζονται "φύλακες της γέφυρας" (μοστάρι). Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


5η ημέρα: Ντουμπρόβνικ - Κότορ - Δυρράχιο  (30/08/16)


Αναχώρηση νωρίς το πρωί και πρώτος σταθμός ή παλαιότερη πόλη του Μαυροβουνίου, η ρωμαϊκή "Κάτταρον" και η σημερινή σλάβικη Κότορ (Kotor), κτισμένη στους πρόποδες του από­κρημνου ορεινού όγκου Λόβτσεν (1.479 μ.) στο νότιο άκρο του ομώνυμου όρμου στις ακτές της Αδριατικής. Ο περιώνυμος θαλάσσιος κόλπος είναι ελικοειδής και μοιάζει με φιόρδ συνθέτοντας ένα θαυμάσιο φυσικό λιμάνι, αποτελούμενο από 4 όρμους, πού συνδέονται με στενούς πορθμούς. Θα επισκεφθούμε την παλαιά πόλη η οποία προστατεύεται από τον παγκόσμιο οργανισμό της Unesco από το 1979, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολλές εκκλησίες και μοναστήρια. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τρύφωνος και οι Ναοί του Αγ. Νικολάου, του Ταξιάρχη Μιχαήλ και του Αγ. Λουκά. Αγέρωχο και επιβλητικό στέκει το Φρούριο του Αγίου Ιωάννου, πού αν θέλεις να το κατακτήσεις πρέπει να ανέβεις με υπομονή τα 1200 σκαλοπάτια του. Το βράδυ φτάνουμε στο Δυρράχιο , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. 


6η ημέρα: Δυρράχιο - Αργυρόκαστρο - Αγρίνιο  (31/08/16)


Μετά το πρωινό σύντομη ξενάγηση στο Δυρράχιο (Durrës) που είναι το κύριο λιμάνι της χώρας και η δεύτερη σε μέγεθος πόλη, με 200.000 κατοίκους. Η πόλη αποτελούσε αποικία της Κορίνθου και της Κέρκυρας από το 627 π.Χ, με την ονομασία Επίδαμνος. Το πιο σημαντικό αξιοθέατό της είναι το 15.000 θέσεων ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το οποίο χτίστηκε κατά το 2ο μ. Χ. αιώνα και το οποίο διαθέτει και παλαιοχριστιανική κρύπτη με σπάνια ψηφιδωτά. Συνεχίζουμε για Αργυρόκαστρο, πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Επίσκεψη στο κάστρο από όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της πέτρινης πόλης και του κάστρου. Το Αργυρόκαστρο έχει πληθυσμό περίπου 34.000 κατοίκων. Το ιστορικό κέντρο αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και μαζί με τα αναρίθμητα σπίτια από πέτρα, συνθέτουν ένα πλούσιο "ψηφιδωτό", που μαρτυρεί την πλούσια κληρονομιά που άφησαν πίσω τους όσοι κατοίκησαν την περιοχή, στο πέρασμα των αιώνων. "Κρεμασμένη" από έναν βράχο, στις πλαγιές της Κοιλάδας του Δρίνου, η μοναδική αρχιτεκτονική του Αργυροκάστρου "δένει" αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς τα παραδοσιακά σπίτια του είναι φτιαγμένα από πέτρα, σαν να πρόκειται για φυσική συνέχεια του τοπίου. Συνεχίζουμε για το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, τελωνιακός έλεγχος και αναχώρηση για την πόλη μας.


Τέλος του προγράμματος


Τιμή Συμμετοχής: 345€ το άτομο.


Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 115€


 


Περιλαμβάνονται:


Όλες οι μεταφορές με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.


 Μια (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στα Τίρανα, τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο


Τρεμπινιέ, μια (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στα Δυρράχιο με ημιδιατροφή


Ξεναγός


Συνοδός του γραφείου μας


Είσοδοι πόλεων.


Φ.Π.Α


 


Δεν περιλαμβάνονται:


Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.


Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.


Ποτά κατά τη διάρκεια των φαγητών.


Φιλοδωρήματα


 


ΣΗΜ: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής στη σειρά του προγράμματος.


Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 100€


Απαραίτητο για το ταξίδι διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνονται:



  1. Όλες οι μεταφορές με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  2. Μια (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στα Τίρανα, τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Τρεμπινιέ, μια (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στα Δυρράχιο με ημιδιατροφή.

  3. Ξεναγός

  4. Συνοδός του γραφείου μας

  5. Είσοδοι πόλεων.

  6. Φ.Π.Α


Δεν περιλαμβάνονται:



  1. Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

  2. Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

  3. Ποτά κατά τη διάρκεια των φαγητών.

  4. Φιλοδωρήματα.


ΣΗΜ: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής στη σειρά του προγράμματος.


Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 100€


Απαραίτητο για το ταξίδι Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.