pinterest  facebook  twitter  instagram

4ήμερο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους  


Πού θα πάμε;


Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους: "Τάμα ζωής, στα Βήματα Ιησού" 



Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Παρασκευή 08/12/23, Αγρίνιο - Αθήνα - Βηθλεέμ


Αναχώρηση από το Αγρίνιο ώρα 11:00 πμ με προορισμό το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος των Αθηνών. Άφιξη στο αεροδρόμιο, παράδοση αποσκευών και πτήση με την AegeanAirlinesγια το Τελ Αβίβ στις 17:20 (διάρκεια πτήσης 02:00). Προσγείωση στο αεροδρόμιο BenGurion ώρα 19:20, παραλαβή αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και επιβίβαση στο λεωφορείο μας με προορισμό την Βηθλεέμ της Ιουδαίας, εκεί όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει για τις επόμενες ημέρες της παραμονής μας στους Αγίους Τόπους. Δείπνο και διανυκτέρευση.


 μέρα: Σάββατο 09/12/23, Γαλιλαία (συν: 400 χλμ)


Νωρίς το πρωί (06:30) και αφού πάρουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, αναχωρούμε για την επίσκεψή μας στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ και την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε τη Ναζαρέτ, στην οποία έλαβε χώρα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκος και την Κανά της Γαλιλαίας στην οποία ο Κύριος πραγματοποίησε το πρώτο Του  θαύμα, μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε για το Όρος Θαβώρ, όπου έλαβε χώρα το θαυμαστό γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας, πριν αναχωρήσουμε για τη λίμνη της Τιβεριάδας. Εκεί βρίσκεται η αρχαία Καπερναούμ, στην οποία ο Κύριος πραγματοποίησε τα περισσότερα από τα θαύματα Του και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα. Στις ακτές της λίμνης είναι χτισμένη η Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων την οποία και θα επισκεφθούμε. Επιστροφή στη Βηθλέεμ. Δείπνο, διανυκτέρευση.


 μέρα: Κυριακή 10/12/23, Βηθλέεμ - Ιεροσόλυμα


Η ημέρα μας ξεκινά με την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεοδέγμων Σπήλαιο Της Γεννήσεως Του Χριστού μας. Από εκεί, αναχωρούμε για το κοντινό Χωριό των Ποιμένων (Αραβ.= Μπετζαχούρ) για να προσκυνήσουμε τους Τάφους των Ποιμένων και την εκκλησία αφιερωμένη στο «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ». Από εκεί συνεχίζουμε για την έρημο της Ιουδαίας, για να επισκεφθούμε την ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, στον τόπο όπου ο Άγιος Σάββας μόνασε και ίδρυσε το κοινόβιό του (άβατο για τις γυναίκες). Επόμενη στάση μας, η Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Αφήνουμε προσωρινά πίσω μας την περιοχή της Βηθλεέμ και αναχωρούμε για τα Ιεροσόλυμα και το «χωρίο Γεθσημανή», όπου βρίσκεται ο Τάφος της Υπεραγίας Θεοτόκου και η εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας. Στη συνέχεια ανηφορίζουμε πεζοί για την Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Οίκο Ιωακείμ και Άννης και το Πραιτώριο. Η πορεία μας ολοκληρώνεται σπουδαιότερο μνημείο της χριστιανοσύνης, τον Πανίερο Ναό Της Αναστάσεως για να κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ ενώπιον του Φρικτού Γολγοθά και να προσκυνήσουμε την Αποκαθήλωση και τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Αφού ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας στα υπόλοιπα παρεκκλήσια εντός του Ναού της Αναστάσεως (Εύρεση του Τιμίου Σταυρού κ.α.) επιστρέφουμε στο λεωφορείο μας με προορισμό το ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.


 μέρα: Δευτέρα 11/12/23, Βηθλεέμ – Ιεριχώς – Ιεροσόλυμα


Μετά το πρωινό, παραδίδουμε τα δωμάτιά μας και αναχωρούμε για την περιοχή της Ιεριχούς, όπου θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, το μέρος στο οποίο ο Κύριος μας νήστεψε και προσευχήθηκε για 40 μέρες και 40 νύχτες, πριν αρχίσει το κοσμοσωτήριο έργο Του (σημ: η μετάβασή μας γίνεται με τελεφερίκ με κόστος 17 ευρώ). Από εκεί συνεχίζουμε για τον Ιορδάνη πόταμο, όπου θα τελέσουμε συμβολικό αγιασμό των υδάτων στο σημείο βαπτίσεως του Χριστού και θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη στην έρημο του Ιορδάνη. Τελευταίο μας προσκύνημα στην Ιεριχώ, είναι  η Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου θα δούμε την συκομορέα του Ζακχαίου. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στην πόλη των Ιεροσολύμων για τις τελευταίες μας επισκέψεις και αγορές.Το απόγευμα αναχωρούμε για το αεροδρόμιο BenGurion για την πτήση της επιστροφής μας, η οποία αναχωρεί στις 20:10. Άφιξη στο αεροδρόμιο των Αθηνών, παραλαβή αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στην πόλη μας, έχοντας εκπληρώσει ένα ταξίδι ζωής στους Αγίους Τόπους.


Τέλος του προγράμματος


Τιμή συμμετοχής: 670 ευρώ


Διαφορά μονόκλινου δωματίου: 120 €


Περιλαμβάνει:



  1. Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Tel Aviv – Αθήνα με AegeanAirlines

  2. Φόροους αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων

  3. Διαμονή σε ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ με ημιδιατροφή

  4. Μεταφορά στην Ι.Μ. Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου με τοπικά μικρά λεωφορεία

  5. Μετάβαση στην κορυφή του Όρους Θαβώρ με τοπικά μικρά λεωφορεία

  6. Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

  7. Ταξιδιωτική ασφάλεια με ιατροφαρμακευτικές καλύψεις

  8. Συνοδός

  9. Ξεναγός


Δεν περιλαμβάνει:


Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, τοπικά φιλοδωρήματα 20€ το άτομο.


Σημ.: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.


Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδό μας στο Ισραήλ (δηλαδή να μην λήγει ως τον Ιούλιο του 2024)


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνει:



  1. Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τελ Αβίβ – Αθήνα με την αεροπορική εταιρεία  AegeanAirlines.

  2. Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

  3. Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ με ημιδιατροφή.

  4. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.

  5.  Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  7.  Συνοδός.

  8. Ξεναγός.


Δεν περιλαμβάνει: Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φιλοδωρήματα για αχθοφόρους-οδηγό 10€ το άτομο (καταβλητέα κατά την άφιξη στο Ισραήλ).


Σημ.: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.


Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδό μας στο Ισραήλ.


Η συμμετοχή σας θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 150 ευρώ.