pinterest  facebook  twitter  instagram

3ήμερο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους  


Πού θα πάμε;


Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους: "Τάμα ζωής, στα Βήματα Ιησού" Πρόγραμμα Εκδρομής

3ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ


«Στα μέρη όπου αγίασε με την παρουσία Του, τα θαύματα και τη διδασκαλία Tου, ο Κύριος μας»


Πρόγραμμα Εκδρομής


06 - 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019


1η μέρα: Παρασκευή 06/12/19, Ιεροσόλυμα- Βηθλεέμ


Αναχώρηση από το Αγρίνιο ώρα 02:00 πμ με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» των Αθηνών.  Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και ώρα 07:30 αναχώρηση με την απευθείας πτήση της Aegean Airlines προς το αεροδρόμιο «BenGurion» του Τελ Αβίβ (διάρκεια πτήσης 1ώρα & 45λεπτά). Άφιξη στο αεροδρόμιο «BenGurion», παραλαβή αποσκευών και επιβίβαση στο λεωφορείο με πρώτο μας σταθμό την κοντινή πόλη Λύδα, όπου θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Εισερχόμαστε από την πύλη της Γιάφα και κατευθυνόμαστε προς το σπουδαιότερο μνημείο της χριστιανοσύνης, τον Πανίερο Ναό Της Αναστάσεως για να κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ ενώπιον του Φρικτού Γολγοθά και να προσκυνήσουμε την Αποκαθήλωση και τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Αφού ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας στα υπόλοιπα παρεκκλήσια εντός του Ναού της Αναστάσεως (Εύρεση του Τιμίου Σταυρού κ.α.), κατηφορίζουμε προς το Πραιτώριο και τον Οίκο Ιωακείμ και Άννης. Η πεζή πορεία μας θα ολοκληρωθεί στο «χωρίο Γεθσημανή», όπου βρίσκεται ο Τάφος της Υπεραγίας Θεοτόκου και η εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την κορυφή του Όρους των Ελαιών, απ’ όπου θα αγναντέψουμε πανοραμικά την πόλη των Ιεροσολύμων. Επόμενος και τελευταίος σταθμός της πρώτης ημέρας του προσκυνήματός μας, είναι η Βασιλική της Γεννήσεως, στην Βηθλεέμ της Ιουδαίας, για να προσκυνήσουμε τον τόπο όπου γεννήθηκε ο Κύριος μας. Με το πέρας του προσκυνήματος, αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας. Παραλαβή δωματίων, δείπνο, διανυκτέρευση.


2η μέρα: Σάββατο 07/12/19, Γαλιλαία


Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα αναχωρήσουμε για το βόρειο Ισραήλ για να αφιερώσουμε την ημέρα μας στην Γαλιλαία των Εθνών, στην περιοχή εκείνη όπου ο Κύριος μας πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της Ζωής Του, πραγματοποίησε τα περισσότερα από τα θαύματα Του και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό αξίωμα. Θα επισκεφθούμε την πόλη της Ναζαρέτ όπου έγινε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και  την Κανά της Γαλιλαίας  στην οποία ο Κύριος πραγματοποίησε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Από την Κανά συνεχίζουμε για το Όρος της Μεταμορφώσεως, το Όρος Θαβώρ, εκεί όπου ο Χριστός αποκάλυψε το άρρητο μεγαλείο του στους μαθητές που τον ακολούθησαν (Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη).  Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την λίμνη Γενησαρέτ στις όχθες της οποίας είναι χτισμένη η αρχαία Καπερναούμ  καθώς και η πόλη της Τιβεριάδας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


3η μέρα: Κυριακή 08/12/19, Ιεριχώς


Πρωινό στο ξενοδοχείο, παράδοση δωματίων και αναχώρηση με πρώτο μας σταθμό την γυναικεία Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην περιοχή της Βηθανίας. Από την Βηθανία κατευθυνόμαστε προς την περιοχή της Ιεριχούς και τον Ιορδάνη πόταμο, όπου θα τελέσουμε συμβολικό αγιασμό των υδάτων στο σημείο βαπτίσεως του Χριστού και θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη στην έρημο του Ιορδάνη. Στην συνέχεια θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο Όρος, στο μέρος όπου ο Κύριος μας νήστεψε και προσευχήθηκε για 40 μέρες και 40 νύχτες πριν αρχίσει το κοσμοσωτήριο έργο Του. Τελευταίο μας προσκύνημα στην Ιεριχώ, είναι  η Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου θα δούμε την συκομορέα του Ζακχαίου. Αφού ολοκληρώσουμε το προσκύνημά μας, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Παράδοση αποσκευών και ώρα 19:50, αναχωρούμε με την απευθείας πτήση της AegeanAirlinesγια το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» των Αθηνών. Άφιξη στην Αθήνα, παραλαβή αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στην πόλη μας αργά το βράδυ, γεμάτοι εικόνες, εμπειρίες και συγκινήσεις που μόνο αυτός ο Τόπος μπορεί να μας προσφέρει.


Τέλος του προγράμματος


Τιμή συμμετοχής: 420 ευρώ


Διαφορά μονόκλινου δωματίου: +60 ευρώ


Περιλαμβάνει: 1. Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τελ Αβίβ – Αθήνα με την αεροπορική εταιρεία  AegeanAirlines.

 2. Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

 3. Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ με ημιδιατροφή.

 4. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.

 5.  Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 7.  Συνοδός.

 8. Ξεναγός.


Δεν περιλαμβάνει: Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φιλοδωρήματα για αχθοφόρους-οδηγό 10€ το άτομο (καταβλητέα κατά την άφιξη στο Ισραήλ).


Σημ.: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.


Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδό μας στο Ισραήλ.


Η συμμετοχή σας θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 150 ευρώ.


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνει: 1. Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τελ Αβίβ – Αθήνα με την αεροπορική εταιρεία  AegeanAirlines.

 2. Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

 3. Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ με ημιδιατροφή.

 4. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.

 5.  Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 7.  Συνοδός.

 8. Ξεναγός.


Δεν περιλαμβάνει: Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φιλοδωρήματα για αχθοφόρους-οδηγό 10€ το άτομο (καταβλητέα κατά την άφιξη στο Ισραήλ).


Σημ.: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.


Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την είσοδό μας στο Ισραήλ.


Η συμμετοχή σας θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 150 ευρώ.