pinterest  facebook  twitter  instagram

Nέα

Στη Σαντορίνη ένα από τα 12 πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο!

16 Αυγούστου Trichonida Travel

Η δύση του ηλίου είναι μία από τις πιο μαγικές ώρες της ημέρας, μια ώρα που εμπνέει φωτογράφους, ζωγράφους, αλλά και τους απανταχού ρομαντικούς να εκφραστούν και να δημιουργήσουν

Ποια είναι όμως τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο; Το σχετικό ρεπορτάζ του CNN περιλαμβάνει ανάμεσα σε αυτά και τα παιχνιδίσματα που κάνει ο ήλιος όταν δύει στον ουρανό της Σαντορίνης. Το ηλιοβασίλεμα της Οίας που είναι ένα από τα βασικά αξιοθέατα του νησιού ταξιδεύει μέσα από το αγγλικό μέσο σε όλο τον κόσμο


1. U Bein Bridge, Mandalay, Μιανμάρ

Όταν δύει ο ήλιος πίσω από τη μεγαλύτερη ξύλινη γέφυρα στον κόσμο, ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα του κόσμου ξεκινάει... Η U Bein Bridge, που πήρε το όνομά της από τον πρώην δήμαρχό της U Bein, είναι μια ξύλινη γέφυρα μήκους 1,2 χλμ πάνω στη λίμνη Taungthaman. Η γέφυρα, που μέσα στην ημέρα είναι γεμάτη με βουδιστές μοναχούς και τους ντόπιους φαίνεται να ηρεμεί, όταν ο ήλιος δύει. Καθημερινές πτήσεις συνδέουν την Mandalay με άλλες μεγάλες πόλεις της Μιανμάρ. 


2. Maasai Mara National Reserve, Κένυα

Η λέξη «φαντασμαγορικό» θα μπορούσε να είχε εφευρεθεί για το ηλιοβασίλεμα στο Maasai Mara. Κατά το σούρουπο, η έκταση της σαβάνας φαίνεται να είναι  κόκκινο, την ώρα που το ηλιοβασίλεμα ενώνεται με τη Γη.

Η καλύτερη στιγμή για να το επισκεφτεί κανείς είναι από τον Ιούλιος έως τον Οκτώβριο, όταν οι ζεβρες, οι γαζέλες Thomson και άλλα άγρια ζώα μεταναστεύουν στο Mara από το Serengeti.

Μέσα σε 45 λεπτά φτάνει κανείς με το αεροπλάνο στο για να πετάξει σε Maasai από το Ναϊρόμπι και σε δύο ώρες από τη Μομπάσα.


3. Uluru και Kata Tjuta, Αυστραλία

Το θολωτό Uluru (γνωστό και ως Ayers Rock) υψώνεται 348 μέτρα πάνω από την ερήμο, εκτείνεται πέντε χιλιόμετρα από κάτω της και έχει περίμετρο 9,4 χιλιόμετρα.

Οι Kata Tjuta  είναι μια σειρά από 36 διαφορετικού μεγέθους θόλους πέτρας μήκους 36 χιλιομέτρων δυτικά της Uluru. Το εθνικό πάρκο είναι ένα από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Οι βράχοι Uluru αλλάζουν χρώματα, κατά τη δύση του ηλίου πάνω από την έρημο. Καθημερινές πτήσεις στην Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας γίνονται καθημερινά από τις μεγάλες πόλεις της χώρας. 

4. Aci Trezza, Κατάνια, Ιταλία

Το Aci Trezza είναι ένα ψαροχώρι στην ανατολική ακτή της Σικελίας. Είναι η πόλη όπου Giovanni Verga έγραψε το 1881 το μυθιστόρημά του «I Malavoglia» («Το σπίτι με τη μουσμουλιά»).

Οι Νήσοι του Κύκλωπα – τρεις βράχοι με σχήμα στήλων - είναι ο κύριος πόλος έλξης για τους επισκέπτες. Σύμφωνα με το μύθο, οι βράχοι αυτοί ρίχτηκαν από τον Πολύφημο κατά του Οδυσσέα.

Η Μεσόγειος στο σημείο αυτό φαίνεται να λάμπει όταν ενώνεται με το χρυσό φως του ήλιου κατά τη δύση του. Η περιοχή Aci Trezza απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την Κατάνια. Καθημερινά λεωφορεία και τρένα μεταφέρουν επισκέπτες και τουρίστες από την Κατάνια στην Aci Trezza.

5. Grand Canyon, Αριζόνα

«Πιστεύω στην εξέλιξη. Πιστεύω όμως ακόμα, όταν κάνω πεζοπορία στο Grand Canyon και βλέπω το ηλιοβασίλεμα, ότι ο τόπος είναι ευλογημένος από το Θεό», δήλωσε ο γερουσιαστής των ΗΠΑ John McCain.

Εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το 445 χιλιομέτρων μακρύ και κλίμακας 29 χιλιομέτρων Grand Canyon κάθε χρόνο για να θαυμάσουν από εκεί το ηλιοβασίλεμα.

Το Hopi Point, όπου μπορεί να δει κανείς τα στρώματα των βράχων είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να το φωτογραφίσει τις αποχρώσεις του ηλιακού φωτός.

Καθημερινές πτήσεις, λεωφορεία και τρένα με προορισμό το Grand Canyon National Park ξεκινούν από το Phoenix, το Flagstaff και το Las Vegas.

6. Dubai, Ηνωμένα Εμιράτα

Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο με το ηλιοβασίλεμα στην έρημο, πόσο μάλλον όταν μπορεί κανείς να το δει κάνοντας βόλτα με μια καμήλα στο Dubai.

Οι αμμόλοφοι και ο ατελείωτος ορίζοντας του Dubai συνθέτουν ένα μαγικό αραβικό ηλιοβασίλεμα.

Αν δεν καταφέρει ο επισκέπτης να το δει με αυτό τον τρόπο, μπορεί να το θαυμάσει από την 10 χιλιομέτρων παραλία Jumeirah, μια παραλία με λευκή άμμο που εκτείνεται κατά μήκος του Περσικού Κόλπου με ιδιωτικές παραλίες και εγκαταστάσεις που ανήκουν σε πολυτελή ξενοδοχεία, όπως το Ritz-Carlton και είναι ανοικτή για το κοινό σε πολύ χαμηλή τιμή.
  

7. West Lake, Hangzhou, Κίνα

Η West Lake μπορεί να υπερηφανεύεται για το εξαιρετικό ηλιοβασίλεμα της, με την παγόδα Leifeng να φωτίζεται από τις τελευταίες ακτίδες της ημέρας.

Η παγόδα έγινε διάσημη με την εξάπλωση του μύθου των Madam White Snake, που λέγεται ότι  φυλακίστηκαν εκεί για δεκαετίες.

Η αρχική παγόδα Leifeng χτίστηκε το 975 μ.Χ. για τον εορτασμό της γέννησης του πρίγκιπα της Wu και κατέρρευσε το 1924.

Η πενταμερής και οκτώ ορόφων παγόδα ξαναχτίστηκε στην αρχική της θέση δίπλα στη λίμνη το 2002.

Καθημερινές πτήσεις και τρένα προς το Hangzhou ξεκινάνε από όλες τις μεγάλες πόλεις της Κίνας.


8. Guanshan, Kenting, Ταϊβάν

Το ηλιοβασίλεμα στο Guanshan είναι ένα από τα μεγάλα αξιοθέατα της νότιας Ταϊβάν. Το Guanshan είναι ένα 152 μέτρων  βουνό, μέσα στο Kenting National Park - προσφέρει την καλύτερη οπτική γωνία από όπου μπορεί να δει κανείς τ χερσόνησο Hengchun, ένα δημοφιλές τουριστικό προορισμό στο νότιο τμήμα του νησιού.

Η χερσόνησος έχει δε διαθέτει υποδομές για τρένο ή εθνικό δίκτυο,  καθιστώντας το μέρος ένα φυσικό παράδεισο, που διαθέτει θερμές πηγές και δάση.

Καθημερινές πτήσεις και τρένα για το Kenting ξεκινάνε από όλες τις μεγάλες πόλεις της Ταϊβάν, ενώ το Kenting National Park είναι ανοιχτό από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα.


9. Οία, Σαντορίνη, Ελλάδα

Η κορυφή της Οίας είναι ένας από τους πλέον γνωστούς προορισμούς ηλιοβασίλεματος.

Το πορώδες ηφαιστειακό πέτρωμα και τα λευκά και μπλε κυκλαδίτικα σπίτια, με φόντο το καταγάλανο Αιγάιο, συνθέτουν μια από τις πιο φωτογραφημένες τοποθεσίες του κόσμου.

Οι άνθρωποι συρρέουν σε εστιατόρια, βράχους και άλλα σημεία του λόφου το απόγευμα, προκειμένου να θαυμάσουν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Καθημερινές πτήσεις προς Σαντορίνη ξεκινούν από την Αθήνα.

10. Phnom Bakheng, Angkor, Καμπότζη

Γνωστό για το «ηλιοβασίλεμα στο λόφο», το Phnom Bakheng είναι ένα δημοφιλές μέρος για ναδει κανείς το ηλιοβασίλεμα της Καμπότζης.

Ο ινδουιστικός ναός που χτίστηκε στα τέλη του ένατου αιώνα, βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και προσφέρει υπέροχη θέα στο Angkor Wat.

Επιλέγοντας κανείς να κάνει  βόλτα με ελέφαντα, γλιτώνει το περπάτημα, ενώ όσο πιο νωρίς φτάσει τόσο καλύτερη θέση θα εξασφαλίσει για το θέαμα. Ο ναός κλείνει στις 18:30

Καθημερινές πτήσεις προς Angkor Wat, Siem Reap είναι διαθέσιμα από τις μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Μπανγκόκ, τη Σαγκάη και τη Σιγκαπούρη. 

11. Maui, Χαβάη

Κάθε σημείο κατά μήκος της ακτής προσφέρεται για φωτογραφία κατά το σούρουπο, αλλά η μακριά παραλία με τη λευκή άμμο και τα μεγάλα κύματα της Pu'u Ola'i κάνει τους λάτρεις των ηλιοβασιλεμάτων να έρχονται στ Makena State Park στο Maui.

Όποιος έχει την ευκαιρία να το δει από κοντά, το λιγότερο που μπορεί να νιώσει είναι βαθιά ικανοποίηση όταν ο ήλιος δύει πάνω από Maui και τα μικράμπαρ αρχίσουν να γεμίζουν με κόσμο.


12. Rapa Nui (Νησί του Πάσχα), Χιλή

Περίπου 3.700 χιλιόμετρα από τις ακτές της Χιλής στον Ειρηνικό Ωκεανό, στο ανατολικότερο νησί της Πολυνησίας, τα αινιγματικά λίθινα αγάλματα του πολιτισμού του Rapa Nui  φιλοξενούν επί αιώνες δει το μαγικό σκηνικό που συνθέτει ο ήλιος πίσβω τους.

Αν και τα moai (όπως ονομάζονται τα αγάλματα), δεν υπήρχαν εκεί εξαρχής - τοποθετήθηκαν μεταξύ του 1400 μ.Χ. Και 1600 μ.Χ. - κάνουν τελικά το ηλιοβασίλεμα μία αξέχαστη εμπειρία. Είναι ένα κομμάτι της επίσκεψης κάποιου στο νησί που σίγουρα δε θα ξεχάσει ποτέ.